Followers

Thursday, February 26, 2009

AnA iNgin........

salam..

ana....
nak...
jagi...
maacm "dahulu"...
tetapi...
hati ini..
terlalu keras...........
untuk satu kemaafan....

ana...
ingin jadi..
seperti dahului....
tetapi adakah..
kehadiran ini..
akan disambut..
dengan..
tangan yang terbuka....

ana...
ingin jadi...
seperti dahulu...
tetapi x tidak sanggup....
meninggakkan..
kenangan semalam.....

mungkin perlu..
penghijrahan ini...
tetapi tak pasti....
adkah ia membawa kepada...
sinar kebahagiaan atau sebaliknya....

KeMbAli PaDa NYA

video

ya allah.. ampunkan segala dosa2 ku.... yang seperti pasir2 dipantai....... keampunan mu ku harapkan......... agar dapat berbahagia di akhirat nanti....

TeKad..

video

Tujukkan aku kawan arah mana jalan... yang bernar untuk mengharingi hidup ini...

program yang ana lalui ini cukup menyedarkan siapa kawan n siapa lawan....

Wednesday, February 25, 2009

AnDaI DunIa mIliK ku....

setiap kali mendengar lagu cinta...
terasa ungin bercinta..
menyayangi sesorang...
dan rasa disayangi.....
bila lihat cerita2 tentang puteri n putera dongeng zaman dahulu..
alangkah indahnya andai puteri itu ialah ana...
bersama putera yang mencintai dan menyayangi...
serta melindungi ana setiap masa......
dengan panorama yang indah dibawah sinar mentari senja....
kami berjalan melayari bahtera cinta yang indah..

andai hidup boleh diatur..
akan ana atur ia sebaik mungkin agar segala kebahagiaan menjadi milik ana...
sehingga tiada ruang untuk secebis kesedihan......
akan ana taburi setiap realiti itu dengan segala kesempurnaan...
sehingga tiada secebis ruang untuk satu kecatatan....

tapi...

apakan daya.. dunia bukan milik ana...
realiti bukan dalam genggaman ana...
kecacatan dan ketidaksempurnaan itu milik ana...
tiada yang boleh dirancang dan diatur...
melainkan hanya berserah pada yang hakiki.....

dari cinta untuk cinta

NaK baLik....


ana nak balik..... wawawawawa.. itu sahaja yang mampu ana lakukan... menangis.. ana nak balik rumah.. tapi asigment ana terlampau banyak... tidak tahu nak balik macam mana... ana nak balik sangat minggu ni.. tapi minggu depan ana ada 2 presentation and perlu hanta asigment sale.... macam mahu menangis jer... nak sangat balik rumah...sebab dah lama tidak balik rumah... ana tension tidak dapat balik rumah...


dulu masa diploma.. seminggu sekali ana mesti balik rumah,.... melepak.... tapi bila dah digree ni, ana jarang sangat balik rumah...... rindu sangat dengan teddy2 ana di rumah.... tapi yang paling penting ana rindu dengan family ana.. rindu sangat.. ana masih lagi dalam keadaan keliru.... sama ada nak balik atau x minggu ni.....waaaaaaaaaaaaaaa

rindu family...

BeRbAnggAlAh MeNjaDi sEoRaNg WaNita

19 KEISTIMEWAAN WANITA

1. Doa wanita itu lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah SAW akan hal tersebut, jawab baginda, " Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia."

2. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1000 lelaki yang soleh.

3. Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah .Dan orang yang takutkan Allah SWT akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.

4. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah SAW) di dalam syurga.

5. Barangsiapa membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah lalu diberikan kepada keluarganya) maka pahalanya seperti melakukan amalan bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.

6. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu.

7. Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta sikap bertanggungjawab, maka baginya adalah syurga.

8. Apabila memanggil akan dirimu dua orang ibu bapamu, maka jawablah panggilan ibumu terlebih dahulu.

9. Daripada Aisyah r.a." Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuannya lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.

10. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutuplah pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pun pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.

11. Wanita yang taat pada suaminya, maka semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan semua beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya serta menjaga solat dan puasanya.

12. Aisyah r.a berkata, "Aku bertanya kepada Rasulullah, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita?" Jawab Rasulullah SAW "Suaminya." " Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah SAW, "Ibunya."

13. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa di bulan Ramadhan, memelihara kehormatannya serta kepada suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dikehendaki.


14. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah SWT memasukkan dia ke dalam syurga terlebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).


15. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya,maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah SWT mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

16. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah SWT mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah.

17. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

18. Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.

19. Apabila semalaman seorang ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah SWT memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah SWT.

Tuesday, February 24, 2009

My HaPpY enDing










































kenangan yang terindah dalam hidupku.. di antara tempat yang paling indah yang pernah ana pergi.....





















































ni la antara tempat yang ana nak pgi.. subhanallah...... indahnya ciptaan mu... ana suka air...... sebab tu suka mandi lama.... nak sangat ada rumah yang bertemakan air terjun mcam ni.. cantik.. menenagkan jiwa..... amin....




Monday, February 23, 2009

amItOcIp n AmItoCap



ni la haiwan kesayangankawan ana.... nama dia amitocip n amitocap.... comel x??? kawan ana tau ana ni kureng dengan haiwan... so nak buat ana skakan haiwan balik, setiap haiwan baru yang dia beli, dia akan suh ana bagi nama.... hehehe.. nama yang ana bagi kadang2 pelik2... tapi comel.. kawan ana ni suka sangat haiwan.. masa ana pegi rumah dia banyak haiwan peliharaan dia... arnab la... ikan kap... ikan laga... hamster... guinypig n lain2.... kawan ana ni lelaki... nama dia ijat... dia i suka sangat dengan haiwan.. if ada kawan2 dia yang x nak dengan haiwan mereka lagi, mereka akan beri pada ijat.... kawan ana ni pula jenis yang x kan tolak... kadang2 ana tengok rumah dia dah macam zoo dah..... ana pula dalam banyak2 haiwan ana paling suka ikan yang berwana warni... nampak comel... ni cuma satu gamba dari samba2 yang ijat bagi ana about haiwan kesayangan dia... nanti if line internet ok, ana upload.. insyaalah...

Sunday, February 22, 2009

LiFe.... (=,=)

ana macam x tau nak start dari mana......

asigment..
asingment yang banyak.... chanel individual report ana x buat agi.....(belum present)... p.d individual ana x buat agi report dia.... adoi.... ana x tau nak start yang mana satu..... x de mood nak buat.... seih betul tengok keadaan ana... if mama n abah ana tau ana macam ni mesti mereka sedih.... ok2 start dari malam ni ana akan buat semua asigment tersebut.. ana nak buat awl2.. takut nanti if lambat buat ana x de masa nak buat.. if buat pun cincai2 jer....

kawan...
ok.. best.. makin hari makin sayang.....

kawan baik...
kesian kat mereka.. ana asyik susah kan mereka ja.... maklum la.. roomate ana selalu x der....

balik rumah...
wa...wa..wa.. dah lama x balik.. hope minggu ni dapat balik.. banyak kerja r...... study lagi.... macam nak nangis jer..... rindu sangat kat family.. heheheheeee.....

hidup..
ana bersyukur sangat pada allah s.w.t kerana masih lagi memberi peluang untuk ana bernafas di muka bumi ini.... walaupun ana kadang2 terleka dari mengingatiNYA tetapi kasih sayangnya ana dapat rasa..... alhamdulillah...... ana berdoa, agar dosa2 kemarin, sekarang n akan datang yang ana lakukan akan diampunkan... bukan hanyan dosa ana tetapi seluruh dosa umat islam di muka bumi ini.. amin...

KeTaKutAn Ku.. MMMiiiiiiAAAaaaaaUuUuU


cute x miau ni???? (ana panggil kucing miau)... hehehe suke x???? if ana tanya sape suke kucing mesti ramai yang angkat tangan.. hehehehe.. mesti korang tau, miau adalah haiwan kesayangan rasullullah s.a.w.... sebenarnya.. ana sendiri amat takut dengan miau... geli..... meremang bulu roma if dia datang kat ana.....
sebenarmya dulu ana suka juga kat miau.. n pernah bercita2 nak mmbela miau..... nenek ana ada miau.. nama dia neng..... ana sayang sangat kat neng... tapi neng hilang..... lepas neng hilang, rumah nenek ana penuh dengan miau baru (datang tanpa diundang- PATI tapi miau bukan orang) mula2 ana ok jer dengan miau2 ni.. tapi lama2 ana mula naik rimas n perasaan tu bertukar jadi takut n geli... ana cuma boleh dekat if miau tu bulu dia bersih n dia x berbau....
kat wing ana sekarang banyak miau (PATI).. ana geram sebab budak2 kat wing ni rajin bagi makan tapi x nak jaga kebajikan miau tu bila dia "membuang"... if wangi x per..... miau2 ni pula.. bukan main nakal lagi.. habis kasut hitam ana "disiramnyer" dengan air siraman semulajadi dia... macam nak tendang jer rasa... tapi ana buat2 cool jer sebab kawan baik ana sayang miau.... habis la ana kne bebel if ana melakukan kekasaran terlampau pada miau.... ana kesian juga kat miau2 ni sebab mungkin x da orang yang aja dorang buang kat dalam tandas.. sebab tu dorang main buang jer.. n itu menyebabkan orang yang anti miau macam ana ni marah n benci pada miau...
(==== >kawan ana aja miau dia buang air dalam tandas.)
ana cuba nak sayang miau macam dulu.. macam neng... tapi tah la.. ana x tau bila perasaan sayang pada miau tu akan wujud lagi.... mecam sedih jer... kesian miau..... ana harap sangat ana dapat sayang iau miau dulu.... dayah salim pernah kata kat ana, kasih sayang pada haiwan ni lahir dari hati.. mungkin selepas kehilangan neng, ana x dapat nak terima miau lain.. sebab ana sayang sangat kat neng... maaf kan ana miau......

Saturday, February 21, 2009

KiSah.. PeRut Ku YanG lApAr......

laparnya perut ku ini....
pedihnya mencucuk2...
ingin makan makanan yang sedap....
tapi apakan daya aku masih dalam L.T kerana modul....

laparnya perut ku ini...
pedihnya mencucuk2....
cemburunya aku pada rakan baik ku....
dapat menikmati meggi di malam hari
(ana janji dengan abah ana x kan makan meggi kat u...)

laparnya perut ku ini..
pedihnya mencucuk2....
apakah ada orang yang akan menjual..
untuk memenuhi hasrat perut ku yang lapar ini...

laparnya perut ku ini..
pedihnya mencucuk2...
andai dihidang sedulang nasi ambeng...
pasti licin aku kerjakan...

sajak ni ana dapat ilham sewaktu malam semalam.. time modul.. tiba2 perut lapar... nasib baik bila balik dari modul, benteng still buka... ana makan nasi ayam black paper.. nyum2.... semalam juga ana dapat sedekah smthing pada seseorang.. alhamdulillah... hehehehe

Friday, February 20, 2009

KiSaH 2... MerEpEk....

Kisah-Kisah Merepek Dua


CITER 1
Dalam hujan lebat, malam gelap gulita, jalan tak berapa nampak, aku cari jalan mudah follow kereta depan, tiba-tiba kereta tu emergency brake, aku sondol belakang keretanya, aku turun dalam hujan lebat dan marah pemandu tu kerana berhenti mengejut, tapi dia nampak hairan kerana dimarahi dalam garaj kereta rumah dia...

“Alamak!” Aku pun blahhh...



CITER 2
2 ekor anjing telah terperangkap di sebuah pulau dan ingin berenang menuju keseberang. Untuk sampai ke seberang ia memerlukan stamina cukup. anjing A training habis-habisan, anjing B relaks je. Tiba masanya kedua-duanya pun menyeberang dan anjing B sampai awal dr anjing A, sempat makan lagi. nak tahu kenapa .. coz anjing B adalah ANJING LAUT.

CITER 3
Seorang guru sedang mengajar di bilik darjah.
Guru : Ali, m.a.k.a.n bunyinya apa?
Ali : Makan cikgu!
Cikgu : Bagus Ahmad pula, L.E.M.B.U bunyinya apa?
Ahmad : Mooooooooooo......
Guru : *#***%%%#!#####...


CITER 4
Atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat. Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah "Atok buat apa tu?".
"Atok bagi surat kat kawan atok" jawap atoknya. Cucunya bertanya lagi "Apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?" atoknya terlopong tak reti nak menjawab.


CITER 5
Pada suatu hari, pak pandir bersiar-siar, sampai di satu lorong, dia terkejut lalu melompat. lalu dia menoleh ke belakang dan terpandang satu objek hitam lantas dia menghampirinya... sambil membelek objek tersebut, 'macam tahi" katanya dalam hati... dengan rasa tidak puas hati... dia mencubit sedikit dan merasanya... ehmm tahi betul rupanya... "mujurlah aku tak terpijak" katanya sambil berlalu pergi.

CITER 6
Seorang makcik nak beli tembikai merah, penjual menjamin tembikai yang dijualnya berwarna merah, tetapi bila tembikai tersebut berada di tangan makcik, tiba-tiba terlepas, jatuh dan berwarna putih, takut dipanggil penipu, penjual berkata "Tadi merah, pasal jatuh tu la, dia takut jadi pucat dan putih" makcik tu pun baling kat muka si penjual.


CITER 7
Sebuah helikopter yang membawa 3 penumpang, juruterbang beserta 2 orang kenamaan, jatuh terhempas. Juruterbang itu terselamat tetapi al-Fatihah buat 2 orang kenamaan itu. Apabila sedar dari koma, juruterbang itu telah disoal siasat...

Polis : Cuba ceritakan apa yang terjadi untuk memudahkan siasatan.
Juruterbang : Mm... entahlah, tapi pada ketinggian 30,000 meter tiba-tiba saya rasa sejuk sangat. Jadi, saya matikan kipas. Sedar-sedar, saya dah kat spital......

MaRi La BerJalAn DaN berJaLan...

hari ni kan.....

karaoke..
best gila.. sorang 5 lgu melalak macam nak terkeluar anak tekak.. hilang semua tension.... sedap or x sedap sore tu, tu lain kira....

kasut..
wa.. today bali kasut lagi.. tapi sayang satu tu kawan baik ana x suka la.. dia kata kasut tu x sesuai.... n dia pilihkan yang lain.. natijahnyer, today 2 pasang kasut ana beli....

baju...
ana beli buju tidur.. hehehehe... cun...... warna biru lembut n oren.... macam x saba jer nak pakai.. hehehe.....

c.d..
macam takut2 jer nak tengok citer hantu ni sorang2.. hurm... melepak bilik member r nampak nyer.....

modul..
esok modul... macam bosan jer.. dah la se group dengan seseorang yang ana "kureng"... macam x bersemangat jer....... takut pula if modul tu jadi perkara yang paling membosankan.. alamat MIGRAIN (pening kepala) la ana.... hehehehehe

blog.
sebenarnyer.. ana suka sangat dengan satu blog ni.. tapi.. sayangnyer blog tu selalu buat ana menangis... macam sedih jer... wa.......wa......wa...... knapa la dia x suka buat buat cter yang klakar???? ni nak kne berguru dengan "si always wrong" ni.. hehehe

kawan baik..
kesian dia.. sakit perut.. nak tolong pun x leh... sedihnyer.... muka nyer pucat.. macam ayam tertelan sabun jer.. sorang lagi pula nampak happy selepas melakukan pembedahan plastik terhadap kasut2 nyer..... memang berbaloi...

k.f.c
today makan k.f.c cover jer sebab ada orang lain yang makan dengan kiteorang.. tiba2 pandai pula jadi "pemakan yang berhemah"... hehehehe

berat badan
yahoo.. berat badan dah turun!!!! sekarang lebih bersemangat untuk makan.. nyum2!! ( macam mana la nak maintain kurus if selalu macam ni???-adoi....)

Thursday, February 19, 2009

SSoooB..SooBBBB SoBBB.........

video

WWaaaaaaaaaWWaaaaa nangis time!!! kan dah cakap.. ana nangis sampai pengsan.. sedih sangat....

mama.. tolong ampunkan ana if ana ada buat salah pada mama... ana x brmaksud untuk manjadi anak yang derhaka mama.. percayalah.. ana amat menyayangi mama... cuma ana hanya seorang manusia yang tidak lekang dari berbuat silap... ampunkan ana mama... jika ada sikap ana mengguris hati mama.. i love u mama... ana amat hargai segala pengorbanan mama... andai ana terleka, ingatkan ana mama... ana nak belajar rajin2... ana nak bantu mama... ana nak sara mama...ana sayang mama...

Ya allah, aku bersyukur kerana dikurnia kan ibu sepertinya.. semoga yang lain juga akan mendapat ibu yang baik sepertinya.. amin...

LaLa..... ItS mEe!!











sokom...!!!


















ema....






















mutiara.. M160





















ana....


















KesAyAnGan Ku....

teddy bear kesayangan ku..

ana suka sangat dengan teddy bear.. sebab dia lembut... sangat la lembut sampai senang jer nak tido if peluk dorang.. setiap teddy bear ana ada nama tau..... ana beli teddy bear ni hanya if berlaku apa2 perkara yang mengembirakan dalam hidup ana.... contohnyer dapat markah ok ker dalam test n etc....

kalau nak diikutkan ana bukan minat sangat pada mulanya.. tapi tah knapa ada satu hari tu ana beli semata2 ana dapat markah yang ok masa test qmt (diploma).. start dari tu ana mengumpul kawan2 yang lembut n comel ini...

sewaktu membeli.... paling penting ialah bulu teddy bear tu.. ana akan tarik bulu tu.. if dia tercabut, maknanyer teddy tu gna bulu yang x berkualiti..(jangan tarik macam tarik tali pula.. sikit2 jer)... second kelembuatan dia.. ana suka lembut2.. so if ada yang keras walaupun cantik, ana x kan pilih....

then baru la ada tengok teddy tu.. either comel or x.. (struktur muka n badan dia). ada x yang tercacat... terkoyak ker ape ker..... selalunyer bahagian mata amat penting sekali... jangan la pilih teddy yang mata dia terjojol / terbeliak.. nampak pelik nanti....

then mula la membayar...... if dah berkenan dihati.....

dah beli jangan lupa jaga pula tau.. basuh if kotor n rajin2 jemur kat panas..(keringkan air liur n untuk membunuh kuman).. hehehe...

walaupun ramai yang kata simpan teddy i macam budak2 but ana x heran... yang penting ana puas.. denagn hobi ini... LoVe U my Teddy2 sekalian....

tOdaY ThE StOrY...

hari ni habis la segala kesengsaraan ana.....



test dah habis.... tapi yang menyedihkan, ana x tau nak jawab langsung semua soalan test tu.. ana main hentam jer.... macam sedih jer.... sem ni banyak sangat peristiwa yang sedih....... sedih x dapat jawab paper test... sedih sebab kawan ana nak ambil cuti sem...



test

dari test pertama sampai yang akhir tah aper3 ana jawb.. ana main hentam jer.. bukan x stady, tapi tah la.. ana blackout.. hehehe.. ana janji.. test yang kedua ana akan jawab betul2.. series ni...



kawan...

sorang kawan ana nak ambil cuti sem.. bila ana tanya knapa dia kata saja2... tapi tah macam mana ana terbaca satu surat.. n dalam surat tu kata kawan ana dia menghadapi kemurungan yang melampau.. ana rasa sedih sanagt.. selama ni dia x pernah citer pun kat ana tentang masalah dia.....



salah ana..

ana buat salah... ana uat telahan mengenai sesuatu... tapi alhamdulilah itu x benar... nasib baik.. sebab if jadi benar... habis la......



blog..

today ana nak edit blog ana cantik2.. hehehe nak lepas geram sebenarnyer...



c.d

malm ni ana nak tengok citer hantu kat bilik kawan ana.. if ana takut nak balik, ana stay jer.. hehehehe



kawan baik..

today ana telah mengguris hati kawan ana... mula2 dia majuk.. pastu dia ok..... ana pun lega.... huhuhuhuhu



diet..

macam mana ana nak diet?? pagi tadi jer da sapan roti canai telur tiga keping.... macam x leh nak kurus jer... hehehehe



outing..

esok ana nak auting!!! tapi pas kelas p.m.... ana nak g karaoke... ana nak g makan sedap2 sampai x leh berjalan.. ana nak beli kasut yang cantik...n ana nak berjala2 sampai x larat nak berjalan.... segamat.. tunggulah kedatangan ku....!!!!



tazkirah..

tazkirah p.m pagi tadi.... no komen.. terima kasih kerana mengingatkan kami

Wednesday, February 18, 2009

My LoVeLy friends

Story of A Friend


A story tells that two friends were walking through the desert. During some point of the journey they had an argument, and one friend slapped the other one in the face.

The one who got slapped was hurt, but without saying anything, wrote in the sand:

TODAY MY BEST FRIEND SLAPPED ME IN THE FACE.

They kept on walking until they found an oasis, where they decided to take a bath. The one who had been slapped got stuck in the mire and started drowning, but the friend saved him. After he recovered from the near drowning, he wrote on a stone:

TODAY MY BEST FRIEND SAVED MY LIFE.

The friend who had slapped and saved his best friend asked him, "After I hurt you, you wrote in the sand and now, you write on a stone, why?"

The other friend replied "When someone hurts us we should write it down in sand where winds of forgiveness can erase it away. But, when someone does something good for us, we must engrave it in stone where no wind can ever erase it."

LEARN TO WRITE YOUR HURTS IN THE SAND AND TO CARVE YOUR BENEFITS IN STONE.

They say it takes a minute to find a special person, an hour to appreciate them, a day to love them, but then an entire life to forget them.

Do not value the THINGS you have in your life… But value WHO you have in your life!

sebenarnye kisah ni amat mendalam bagi ana...... nak tau knapa... sebab untu cari kawan yang benar2 sayang kan kite memang susah.. tapi if nak jumpa kawan yang selalu sakitkan hati kita memang banyak.... anasendiri, if kawan ana ada membuat salh yang teramat besar pada ana, kemaafan itu ana akn bagi.. tetapi suatu penerimaan tu....... belum pasti.... luka yang dibuat oleh kawan lebih dalm dari luka dikhianati oleh seorang kekasih......

ana bersyukur kerana sem ni ana dapt dua orang kawan baik... yang selalu membuat ana ketawa n sedih.... hehehe... dua orang ni juga la yang banyak tolong bila ana berada dalm kesusahan..... tak tau ape jadi if dorang x de.. kerana dorang juga, pointer ana naik sem lepas.. terima kasih.... LoVe YoU.... huhuhu.. x lupa juga untuk kawan2 yang lain.. sama baik dengan ana n kawan2 ana...

NaK TaU x????????????

Soal jawab antara seorang gadis dengan seorang ustaz yang kebetulan terserempak di pasar raya Jaya Jusco Taman Universiti. (Mukaddimah ini hanya sebagai hiasan dan rekaan semata-mata...)

Gadis : Kenapa Islam mewajibkan penganutnya bertudung, menutup bahagian tubuhnya?

Ustaz : Adakah saudari pernah berkunjung ke kedai menjual barang perhiasan?

Gadis : Ya, tapi kenapa?

Ustaz : Adakah pernah perhatikan di mana disimpannya barang perhiasan yang paling mahal?

Gadis : Tentulah di dalam kotak besi atau peti simpanan khas....

Ustaz : Apakah barang itu dipertontonkan kepada sesiapa sahaja atau yang melalui kedainya?

Gadis : Tentu sekali tidak....

Ustaz : Itulah bandingan arahan ALLAH supaya menutup aurat, tubuh badan manusia bukanlah barangan yang boleh diperlihatkan sesuka hati kepada sesiapa sahaja yang mahukannya, malahan ia adalah barang bernilai tinggi yang mesti dijaga mutunya dengan mengikut arahan ALLAH supaya aurat itu ditutup.....

p/s: Kepada muslimat sekalian.....sama-samalah kita menghargai dan menjaga mahkota kewanitaan yang telah ALLAH anugerahkan kepada kita dengan sebaik-baiknya.....

Tuesday, February 17, 2009

HaTi Ku SaYaNg......

cinta di hati....


cinta??? benda yang sing dalam hidup aku... sejek dari dahulu.. tah kenapa bila baca blog darkira.. aku rasa sedih yang teramat... tak tau nak luahkan maam mana... tapi menitis juga air mata ini.... sedih... knapa.. aku pun x tau.....

dulu... susah untuk aku dan orang lain menyukai diri ini.... sebab aku tau.. aku x cantik... aku gemuk.... buruk.. hodoh.... busuk.. semua benda tu aku telan sebab aku tau memang aku gemuk... pelbagai cara aku lakukan untuk kuruskan badan aku.. walaupun berjaya tapi itu tidak menjamin satu kepuasan bagi aku... knapa??? sebab aku sendiri selalu mngatakan bahawa apa pun yang aku lakukan.. aku tetap tidak secantik yang lain.....

kecantikan.. aset utama bagi seorang wanita.... begitu juga aku.. tetapi apa aset yang aku ada??? kecantikan?? jauh sekali.......knapa??? sebab x pernah seorag pun yang pernah mengatakan aku cantik........ selama aku hidup..... aku cantik x??? nak ja aku tanya pada orang lain.. tapi terus terang aku amat takut dengan jawapan yang akan aku terima...

kekasih hati?????? asing sekali bagi aku... x tau sama ada aku layak atau tidak disayangi oleh seorang insan.... bernama kekasih... nak kata aku terlalu memilih.. x la juga... tapi........ aku cuma inginkan seseorang yang memahami aku.......

mungkin bukan sekarang.. tapi esok n lusa... masih juga belum pasti.......

Thursday, February 12, 2009

HuRm>>>>> InI AkU

salam..

test and asigment
terlalu banyak asigmet n test untuk inggu depan... ana x tau macam mana nak study... series tertekan gila........

ahad, isnin, selasa n khamis..... ana x tau nak buat macam mana nak stady..... tolong la ana selesaikan masalah ini.... series tertekan...... wawawawa

tegur menegur...
macam pening jer dengan sikap junior ana ni... selalu sombong bagai nak rak muka jangan cakap rrrrr ketat gile... macam dia la paling "suci" kat dunia ni.... tapi kadang2 tegur pula... macam nak menunjuk yang dia ni ok dengan aku tetapi aku perasan cuma bila dia ada dengan orang2 tertentu jer.... x pe la dik... ana x kisah...

buat muka
untuk orang2 yang pernah melukakan hati ini....(diploma) ana minta maaf.. kemaafan itu ada.. tetapi satu penerimaan itu agak mustahil.. x yah nak tunjuk baik......

kawan
tah kenapa n mengapa isu perak tuka m.b ana kne marah... geram gila... ana x buat apa pun... knapa nak marah???? n yang ana paling pantang bila x habis cakap dah letak... rasa macam nak bagi kata2 kesat jer kat orang macam tu.... menyakitkan hati.......

barat badan
benda yang paling ana x suka tapi penting.. adoi... susahnyer nak diet......... wa..........!!!!!!!!

yang dibenci
ana x suka kucing, tapi wing ana penuh dengan bau2 yang kurang menyenangkan dari mu kucing.. tension2....

Tuesday, February 10, 2009

The AppLe StOry....

Suatu masa dahulu, terdapat sebatang pokok epal yang amat besar. Seorang kanak-kanak lelaki begitu gemar bermain-main di sekitar pokok epal ini setiap hari. Dia memanjat pokok tersebut, memetik serta memakan epal sepuas-puas hatinya, dan adakalanya dia berehat lalu terlelap di perdu pokok epal tersebut. Budak lelaki tersebut begitu menyayangi tempat permainannya. Pokok epal itu juga menyukai budak tersebut. Masa berlalu...

Budak lelaki itu sudah besar dan menjadi seorang remaja. Dia tidak lagi menghabiskan masanya setiap hari bermain di sekitar pokok epal tersebut. Namun begitu, suatu hari dia datang kepada pokok epal tersebut dengan wajah yang sedih. "Marilah bermain-main di sekitarku," ajak pokok epal itu. "Aku bukan lagi kanak-kanak, aku tidak lagi gemar bermain dengan engkau," jawab budak remaja itu. "Aku mahukan permainan. Aku perlukan wang untuk membelinya," tambah budak remaja itu dengan nada yang sedih. Lalu pokok epal itu berkata, "Kalau begitu, petiklah epal-epal yang ada padaku. Jualkannya untuk mendapatkan wang. Dengan itu, kau dapat membeli permainan yang kau inginkan." Budak remaja itu dengan gembiranya memetik semua epal di pokok itu dan pergi dari situ. Dia tidak kembali lagi selepas itu. Pokok epal itu merasa sedih. Masa berlalu .........

Suatu hari, budak remaja itu kembali. Dia semakin dewasa. Pokok epal itu merasa gembira. "Marilah bermain-main di sekitarku," ajak pokok epal itu. "Aku tiada masa untuk bermain. Aku terpaksa bekerja untuk mendapatkan wang. Aku ingin membina rumah sebagai tempat perlindungan untuk keluargaku. Bolehkah kau menolongku?" Tanya budak itu. "Maafkan aku. Aku tidak mempunyai rumah. Tetapi kau boleh memotong dahan-dahanku yang besar ini dan kau buatlah rumah daripadanya." Pokok epal itu memberikan cadangan. Lalu, budak yang semakin dewasa itu memotong kesemua dahan pokok epal itu dan pergi dengan gembiranya. Pokok epal itu pun tumpang gembira tetapi kemudiannya merasa sedih kerana budak itu tidak kembali lagi selepas itu.

Suatu hari yang panas, seorang lelaki datang menemui pokok epal itu. Dia sebenarnya adalah budak lelaki yang pernah bermain-main dengan pokok epal itu. Dia telah matang dan dewasa. "Marilah bermain-main di sekitarku," ajak pokok epal itu. "Maafkan aku, tetapi aku bukan lagi budak lelaki yang suka bermain-main di sekitarmu. Aku sudah dewasa. Aku mempunyai cita-cita untuk belayar. Malangnya, aku tidak mempunyai bot. Bolehkah kau menolongku?" Tanya lelaki itu. "Aku tidak mempunyai bot untuk diberikan kepada kau. Tetapi kau boleh memotong batang pokok ini untuk dijadikan bot. Kau akan dapat belayar dengan gembira," cadang pokok epal itu. Lelaki itu merasa amat gembira dan menebang batang pokok epal itu. Dia kemudiannya pergi dari situ dengan gembiranya dan tidak kembali lagi selepas itu.

Namun begitu, pada suatu hari, seorang lelaki yang semakin dimamah usia, datang menuju ke pokok epal itu. Dia adalah budak lelaki yang pernah bermain di sekitar pokok epal itu. "Maafkan aku. Aku tidak ada apa-apa lagi nak diberikan kepada kau. Aku sudah memberikan buahku untuk kau jual, dahanku untuk kau buat rumah, batangku untuk kau buat bot. Aku hanya ada tunggul dengan akar yang hampir mati...." Kata pokok epal itu dengan nada pilu. "Aku tidak mahu makan epalmu kerana aku sudah tiada bergigi untuk memakannya, aku tidak mahu dahanmu kerana aku sudah tua untuk memotongnya, aku tidak mahu batang pokokmu kerana aku tak berupaya untuk belayar lagi, aku merasa penat dan ingin berehat," jawab lelaki tua itu. "Jika begitu, berehatlah di perduku, cadang pokok epal itu. Lalu lelaki tua itu duduk berehat di perdu pokok epal itu dan berehat. Mereka berdua menangis kegembiraan.

Cerita ini sengaja dipaparkan untuk mengajak para remaja berfikir tentang pengajaran di sebalik cerita tersebut. Sebenarnya pokok epal yang dimaksudkan di dalam cerita itu adalah kedua-dua ibu bapa kita. Bila kita masih muda, kita suka bermain dengan mereka. Ketika kita meningkat remaja, kita perlukan bantuan mereka untuk meneruskan hidup. Kita tinggalkan mereka, dan hanya kembali meminta pertolongan apabila kita di dalam kesusahan. Namun begitu, mereka tetap menolong kita dan melakukan apa sahaja asalkan
kita bahagia dan gembira dalam hidup.

Anda mungkin terfikir bahawa budak lelaki itu bersikap kejam terhadap pokok epal itu, tetapi fikirkanlah, itulah hakikatnya bagaimana sebilangan anak-anak masa kini melayan ibu bapa mereka. Hargailah jasa ibu bapa kepada kita. Jangan hanya kita menghargai mereka semasa menyambut Hari Ibu dan Hari Bapa setiap tahun.

MiNyAk WaNgi ThE StoRy....!!

Seorang lelaki masuk ke dalam lif nak ke atas. Sampai tingkat satu, seorang wanita kaya masuk ke dalam lif lalu sembur minyak wangi mahal...

*psst*

"JoJo, Beverly Hills, RM 400 sebotol" kata wanita kaya itu dengan angkuhnya.

Sampai kat tingkat dua, seorang wanita lagi kaya masuk lif lalu sembur minyak wangi yang lagi mahal...

*psst* " Vecinza, Itali, RM 1000 sebotol" kata wanita lagi kaya itu dengan angkuhnya.

Sampai tingkat tiga pintu lif terbuka lalu lelaki tu pun kentut...

*poooooooottttttt* "Telur rebus, gerai mamak, 5 posen sebijik" kata lelaki itu sambil keluar lif dengan selambanye.

Wednesday, February 4, 2009

BoRrOwEd StReNgtH....



An old man lived alone in Idaho. He wanted to spade his potato garden, but it was very hardwork. His only son, who used to help him, was in prison. The old man wrote a letter to his son and described his predicament.

Dear Son,
I am feeling pretty bad because it looks like I won't be able to plant my potato garden this year. I'm just getting too old to be digging up garden plot. If you were here, all my troubles would be over. I know you would dig the plot for me. Love, Dad.

A few days later he received a letter from his son.

Dear Dad,
For heaven's sake, Dad, don't dig up that garden,that's where I buried the BODIES. Love, Son.

At 4am the next morning, F.B.I. agents and local police showed up and dug up the entire area without finding any bodies. They apologized to the old man and left. That same day the old man received another letter from his son.

Dear Dad,
Go ahead and plant the potatoes now. That's the best I could do under the circumstances. Love, Son.

The moral of the story: Work smart not hard. USE your brain, in the perceived impossible, sometimes it can make the impossible possible.

HaS BuaT KeNgKaWan YanG sKe KenTuUuTt.....

Sepasang suami isteri baru bernikah, si suami memberikan surprise pada isterinya. Suatu hari si suami berkata kepada isterinya: "Sayang, kita pergi yuk, tapi mata kamu harus ditutup yah...!"

"Kok harus ditutup sih mas...?" kata isterinya
"Yah, pokoknya ada sesuatu untukmu....."

Merekapun berangkat dengan menggunakan taxi. Begitu sampai di tempat yang dituju mereka turun, si suami mengajak istrinya masuk ke rumah baru yang dijadikan sebagai surprise untuk isterinya, tapi si suami masih belum mengizinkan isterinya membuka tutup mata. Ternyata si isteri ingin buang angin, tapi karena masih malu sama suaminya, si isteri pura-pura minta tolong membuat minuman

"Mas, ambilkan saya minum dong...!"

Suaminya kemudian pergi mengambil minuman. Ketika suaminya pergi, si isteri buang angin "tuuuuuuuuutttttttttttt.."

Pas si suami datang membawa minuman, ternyata si isteri masih ingin buang angin. Akhirnya dia bilang ke suaminya ..."Mas minumannya kurang manis, tambahkan gula lagi yah...."

Si suami pergi lagi untuk menambahkan gula pada minuman isterinya. Ketika suaminya pergi, si isteri kentut lagi "tuuuuuuttttttttt...."

Kemudian si suami datang lagi untuk memberikan minuman, tapi ternyata si isteri masih ingin buang angin. Akhirnya dengan berberat hati si isteri minta ditambahkan gula lagi. Saat si suami pergi, isterinya kembali buang angin "Tuuuuut"

Akhirnya si isteri merasa lega karena telah selesai dari keinginan buang anginnya. Ketika si suami tiba dan menyerahkan minuman, si suami membuka tutup mata si istrinya, si isteri terkejut karena ternyata di rumah sudah banyak orang dan disampingnya ada mertuanya, Sambil malu-malu si isteri bertanya pada mertuanya,

"Oh Bapak, sudah lama datang..?"

Kemudian sang mertua menjawab, "Sudah, sejak kentutan pertama..."

KiSah... KiSaH... TeRlaMpAu....

KISAH 1
Satu petang kambing sound ayam..
"apalah ko ni ayam, baju lawa tapi tak pakai selipar.."
ayam yang bengang jawab
"ko lagi la....jaanggut panjang alim konon.....teloo nampak...tak malu..





KISAH 2
Satu hari sedang sepasang lalat makan tahi tibe2 si isteri lalat b'suara
"bang ,nape kite hari2 makan tahi?
si suami pun menjawab
"isshh..jangan cakap bende2 kotor mase makan........tak baik"





KISAH 3
Dikisahkan..seorang buta bertanya kepada aweknya yang sedang memimpin tangannya.
" Sayang..betul ker sayang nie ikhlas..!!? "
Lantas..aweknya menjawab..
" Tentulah..saya sayang awak tau..!!"
Kemudian, aweknya pula bertanya..
"Awak rasalah.. saya nie..cantik tak?"
Kemudian, si buta menjawab..
"Saya tahu..kalau awak nie cantik tentulah awak takkan pilih saya yang buta nie sabagai pasangan..ehehe!!"





KISAH4
Sebelah kebun Pak Pandir ada kolam besar. Itik nila banyak. Pandir cuba nak tangkap, tak dapat. Pandir celup roti ke dalam kolam lalu makan.
Pak Kadok nampak: "Kau buat apa?"
Jawab Pandir: "Aku cicah roti dengan sup itik" Hah hah haaaaa




KISAH5
Kita nyanyi sama2 ok.
di mana dia kawan2 saya,
kawan2 saya sedang makan sosej,
di mana dia anak kambing saya,
anak kambing saya sedang baca mesej.
can mali can yep yep! can malican yep yep!

AyAm OOOhhhh AyAm....

Di sebuah ladang ternakan ayam...kelihatan seekor ayam jantan yg tua duduk termenung....masih terngiang-ngiang di telinganya perbualan tuannya utk membeli ayam jantan yg masih muda...apa tidaknya ..di kawasan yg mempunyai 25 ekor ayam betina itu...hanya dirinya saja yg jantan dan diharapkan untuk memastikan ayam betina yg lain mampu bertelur...sedangkan dirinya sudah semakin tua....mana la laratkan

satu hari seekor ayam jantan yg muda mula berada disitu...pastinya dibeli oleh tuannya... si ayam muda begitu angkuh membawa ayam2 betina di hadapan si ayam tua...ayam tua hanya mampu menahan marah...tersenyum sinis....

dia tahu itu bukannya satu-satu ayam jantan muda yg pernah hadir dikawasan itu...namun kerana kepintarannyalah dia berjaya mengusir semua ayam2 jantan yg lain...

apa kata kalau kau beri aku 10 ekor ayam betina...kau ambillah lagi 15 ekor...kata ayam tua...

mana boleh...kau tu dah tua...bagilah can kat aku yg muda ni...kata ayam muda dengan
angkuh...

lantas ayam tua mencadangkan agar satu perlumbaan diadakan dan pemenangnya berhak
mendapat semua ayam betina yg ada...si ayam muda bersetuju...

pertandingan yg ditetapkan adalah lumba lari 400m...tetapi ayam tua meminta supaya dia
dibenarkan berlari dahulu kerana dirinya sudah tua...ayam muda bersetuju...ayam tua mula berlari...nun dihujung sana ayam muda mula mengejar...semakin hampir....dan tiba2...DUM...tuannya menembak si ayam muda...dengan kesal mulutnya membebel.... AKU X TAU KENAPA SEMUA AYAM JANTAN MUDA YG AKU BELI NI GAY...TAUNYA KEJAR AYAM JANTAN JUGAK....DAH LA TU...NGAN AYAM TUA PUN DIA LAYAN JUGAK!!!..ayam tua tersenyum kemenangan...."

"AtUk"& "NeNek"


"Sepasang orang tua datang ke restoran Mc Donald dengan saling berpegangan tangan. Mereka duduk disebuah bangku panjang berdua, disamping seorang anak muda. Si datuk segera berdiri dan memesan makanan, sebuah hamburger, satu paket kentang goreng dan segelas minuman.

Setelah mendapat makanan datuk duduk di sebelah nenek, membahagi hamburger menjadi 2 bahagian, menghitung kentang goreng dengan cermat dan membagi adil dengan si nenek, kemudian mengambil dua 'straw' minuman, menaruh gelas minuman tepat ditengah meja.

Si anak muda memperhatikan tingkah sepasang datuk-nenek itu dengan penuh minat. Si datuk kemudian mulai memakan bahagiannya, sementara si nenek hanya memperhatikan. Si anak muda merasa kasihan, akhirnya merapati pasangan tersebut dan berkata: "Tok, boleh saya belikan makanan yang lain?"

Si datuk menjawab : "tak payah terima kasih. kami memang selalu berkongsi makanan yang sama"

Sampai si datuk selesai makan, mengelap mulut dengan tissue, si nenek masih saja menunggu tanpa menyentuh makanan bahagiannya.

Si anak muda mendekat lagi, kali ini berkata : "Nek, boleh saya belikan makanan yang lain, mungkin nenek tidak suka yang ini ?"

Si Nenek menjawab; " Tidak terima kasih.."

Terus si Anak muda bertanya lagi, "Kalau begitu kenapa makanan nenek tidak dimakan, kan nenek dan datuk suka berkongsi?"

Kata si Nenek " Saya sedang menunggu gigi. ... ... .giliran saya selepas datuk... ..!

Tuesday, February 3, 2009

AlaHai PiL KuRUs.....(<_>!)


salam..

ni.. meh sini... ana nak story sikit.. sebenarnye ana hampir terlupa nak story benda ni pada korang.... hehehehe....

untuk pengetahuan semua, ana n kawan2 ana sekarang ni tengah demam PIL KURUS.... ada yang guna sendayu tinggi la, serai mas la.. losyen mustajab la.. and etc.. sejauh mana keberkesanan produk2 ni masih dalam pemerhatian kami....

macam ana sendiri ana ambil ubat kurus ni sebab nak diet.. maklum la. kuat makan.. kadang2 tension juga ambil ubat kurus ni sebab kadang2 terlupa nak ambil.... if rasa dia sedap x per la juga... tapi rasa dia payau ya amat!!!!! yerk..... tapi disebabkan nak kurus punyer pasal kiteorang ambil jga la....

sebenarnyer, waktu kami jalan2 kat bilion, ada sorang kawan ana cadangkan kami pergi timbang.... punyer la semangat masing2 nak timbang.. ada yang siap tutup2 lagi keputusan timbang tu... (macam lelebih jer..) maklum la.... "RINGAN SANGAT<=ana pun terbabit juga".. lepas habis semua orang timbang, masing2 berubah wajah..... wajah2 yang manis tu berubah menjadi keruh.. sekeruh air teh yang mama ana selalu buat.... bile sampai kat tempat jual jamu tu, ana rajin2 la tanya about ubat kurus, kawan2 ana pun sibuk la sugges itu la ini laa.... ana senyap je.... bile ana dah diside nak beli, sorang2 nak beli... mula2 semua SHY2 MMMMIIIIAAAUUUU... huhuhu.... bukan sorang tapi semua beli... punyer la semangat kiteorang nak diet hari tu..
TAPI.......
selang beberapa minggu, ana rajin2 kan la nak tanya kat kawan2 about progresnyer.... jawapan yang ana terima ialah...
" AKU MACAM ASYIK TERLUPA JER NAK MAKAN" hehehehe so korang deside la sendiri.... heheheheheeheheheeee kitaorang boleh kurus or x.....

Monday, February 2, 2009

iGoogle

iGoogle

HarI nI pUnyer cerITA





salam...


penat2.. hari niagak penat... and yang paling x best hari ni x de mood la.... tadi mama ana cal... yahoooo bestnyer dapat dengar suara mama.. hehehe.. wel, mama ana bagi tau ana sepupu ana dah selamt bertunang dengan pilihan hatinyer.... ana doakan hubungan ni akan berakhir dijenjang pelamin.... sepupu ana tu dia just tua dari ana satu minggu jer..... masa kecil2 dulu kiteorang rapat sangat, tapi dah besa ni x rapat sangat sebab masing2 sibuk...... tapi bagi pihak dia, ana amat bersyukur sebab dia dah bertunang.


nak dijadikan cerita.....


bila sepupu ana dah tunang, mama ana asyik tanya jer, bile la ana akan mengikuti jejak langkah tunang ana.... glup!!!!! terkedu ana.... ada or x da pilihan hati tu belakang citer, tapi ana if ada x nak heboh2 la.... sebab if x jadi nanti MALU!!! hehehe...hehehe.... bagi ana, kite cume merancang tapi allah s.w.t yang menentukan..... x berani nak cakap sangat tentang hal ni, takut terkena...


sebenarnye, yang paling buat ana gembira, ble mama ana kata cup cake yang ana buat tu habis tetamu makan.. and ada sebahagian dari kek tu dibuat hantaran... hehehe.....happy betul...!! maknanyer ana pandai masak la kan??(tertakbur sekejap)....


bila mama cal, ana rasa lega kerana ana tau mama sihat.. itu yang paling penting.. sebab ana amat sayangkan family.... walaupun kadang2 pening dengan kerenah family ana yang bermacam ragam......


naya kesturi.....

HaI la.. SuBanG..... (~.~!)


salam..
tadi.. ana dah hilangkan subang yang mama ana beri... sedih sangat rasa hari.... tapi alhamdulillah ada orang yang terjumpa walaupun satu bahagian dari subang tu hilang...
syukur subang tu jumpa.. kalu tidak habis la ana kne bebel dengan mama nanti........ huhuhuhu..
ana bukan minat sangat pakai subang tu.. tapi... oleh kerana ia dari mama ana, nak x nak kne la jaga elok...
kepada insan yang terjumpa subang ana... terimakasih....

UlTraMent..?????????




salam... has buat semua budak2 b4M3..... huhuhu

pulau hokaido jauh ke tengah,
gunung fuji bercabang tiga,
hancur raksakser di kandung tanah,
ultramen yang baik dikenang jua.

dua tiga raksakser berlari,
maner nak samer raksakser kero,
dua tiga ultramen boleh ku cari,
maner nak samer ultramen taro.

kalau roboh kota narita,
papan di tokyo ultramen dirikan,
kalau sungguh kerja raksakser,
badan dan kepala dia ultramen "fire kan...."

kajang ultramen kajang berlipat,
kajang raksakser mengkuang layu,
kalau ultramen ace x cukup kuat,
ultramen neos datang membantu.

buai laju2,
sampai poko sena,
apa dalam baju,
lampu ultramen nyala.

sudah gaharu cendana pula,
sudah kalah di "fire" pula.

orang berbudi kita berbahasa,
"fire" diberi pada raksakser

LuAhan Hati SeoRanG AnAk.....

Sunday, February 1, 2009

hari ku yang haru...

salam...

hari ni.. ana sedih sangat... sebabnyer ana x tau nak buat blog ni... ana dah ada blog kat multiply tapi lecture ana nak ana buat kat sini..... ana sedih sebab ana x tau nak guna blog ni.... banyak item yang lecture ana minta ana x tau nak cari kat ner....

bayang kan dari petang tadi ana berusaha nak buat... tapi hasilnya menghampakan..... tu yang sedih sangat.....

ana try tanya kawan2 yang lain tapi mereka pun x tau macam mana nak guna blog ni... pelik sangat nak guna blog ni.... macam nak minta tolong kawan buatkan tapi rasa macam x elok jer.... so, x jadi la buat macam tu.......

ana cuba juga nak siapkan blog ni... sakit hati pun ada sebab ana bukan suka sangat berkerja dengan laptop ni sebab ana x mahir.... huhuhuhuhuhuuuu sedih2.......